Неотдавна си купих една 156-ца (2.0 ТС), но за съжаление, след като и смених маслото се появи едно чукане. Оказа се че е биелен лагер. Интересното е че при доста бензинови двигатели на 156-те го има този проблем. Лагера почти го няма, но само на 1 цилиндър. Та искам да попитам някой има ли представа от какво точно се получава този проблем, защото наистина в момента се чудя дали да задържа Алфата ...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Относно 156-те
Collapse
X
-
Хаха, благодаря за отговора, но не ме устройва особено. При положение, че на другите 3 лагера им няма нищо, как така точно този се е износил? Интересува ме възможната причина за това износване, не сега да хвърла 1000 лв по нея и има-нема 5-6000 км пак да ми го направи ...
Comment
-
Първоначално публикувано от bohoХаха, благодаря за отговора, но не ме устройва особено. При положение, че на другите 3 лагера им няма нищо, как така точно този се е износил? Интересува ме възможната причина за това износване, не сега да хвърла 1000 лв по нея и има-нема 5-6000 км пак да ми го направи ...sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от bohoНапълно. Абе колата, че ще я задържа, ще я задърва. И това е другия въпрос ... какво масло ще ми препоръчате. Двуума се между Селения и Мотул ... Чувам приказки че нещо не са много доволни от Селенията ... ?sigpic
Comment
-
Сипвай качествено масло, не робувай на марки. Гледай какъв сертификат имат маслата, които ползваш. Ако искаш качествено масло - пробвай Yacco, Agip, Castrol, Selenia, Motul... много са. И те чака основен ремонт на двигателя, колега. Неприятно, но факт.Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
Comment
-
Първоначално публикувано от DanewRomeoАко искаш качествено масло - пробвай Yacco, Agip, Castrol, Selenia, Motul... много са. И те чака основен ремонт на двигателя, колега. Неприятно, но факт.http://luchi.bg/ Парапети
Comment
-
Първоначално публикувано от VenciПърво се притесняваш да не се скапе мотора след 5000 км после искаш да слагаш минерално масло. Явно нарочно искаш да страдаш. Не си прави експерименти. Каквото пише на лепенката на капака това сипвай.sigpic
Comment
Comment